Kunstgras – een altijd groene tuin

Wanneer u toe bent aan een nieuw tuinontwerp of bent uitgekeken op uw huidige natuurlijke gazon, kunt u uw tuin een geheel nieuwe uitstraling geven door de aanleg van een kunstmatig grasveld.

Een tuin met kunstgras heeft talloze voordelen boven een tuin waarin echt gras groeit. De term ‘groeit’ zegt het eigenlijk al: echt gras moet op regelmatige basis worden bijgehouden om te voorkomen dat uw gazon verkleurt en uitdroogt en verandert in een tuin die er slecht onderhouden uitziet.

Als u uw kunstgras laat plaatsen door Groen Kwaliteit dan kunt u er zeker van zijn dat uw voor- en achtertuin er jarenlang prachtig bij liggen.

Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking met echt gras uiterst minimaal is, moet u om het kunstgras jarenlang mooi te houden, toch wat aandacht besteden aan het onderhoud. Het kunstgras onderhouden is makkelijk, maar er kunnen natuurlijk altijd blaadjes, zaden en takjes van omringende bomen en planten op uw kunstgras terecht komen. Met een hark of bezem kunt u deze takjes en blaadjes eenvoudig verwijderen. Mocht er toch onkruid ontstaan, dan verwijdert u dit eenvoudig met een hark of met de hand. 

Uitwerpselen van uw huisdieren moet u voor uw eigen hygiëne zo snel mogelijk verwijderen. Het opruimen van afval op uw kunstgrasgazon voorkomt tevens het verstopt raken van de afvoer.

Voordelen van een tuinaanleg met kunstgras

Het aanleggen van een tuin met kunstmatig gras heeft een groot aantal voordelen. U hoeft dit gazon natuurlijk niet meer te maaien, te trimmen of op een andere manier te onderhouden. Doordat kunstgras een zachte structuur heeft, is het ook ideaal als ondergrond voor kleine kinderen om op te spelen en voor sportieve activiteiten, zoals hockey of voetbal.

Na een regenbui zorgen het drainagesysteem van het kunstgras ervoor dat het kunstgras snel weer opdroogt. Wilt u voor uw tuinontwerp overstappen op kunstgras, dan is Groen Kwaliteit uw beste leverancier voor dit product.