Het tuinhuisje van uw dromen wordt nu werkelijkheid! 

Bent u op zoek naar een kant-en-klare schuur, een handige tuinhuisje of een op maat gemaakte oase? Zoek niet verder, wij hebben de expertise om u te helpen. In dit artikel bespreken we wat gedetailleerde tips en overwegingen om uw ideale plek te creëren.

Een tuinhuis, kant-en-klaar of op maat, wat zijn de voor- en nadelen?

De eerste vraag die u zichzelf natuurlijk stelt, is of een kant-en-klare schuur voor u de beste oplossing is of dat u liever een gepersonaliseerd en op maat gemaakt tuinhuis of veranda heeft. Beide opties hebben uiteraard hun voor- en nadelen. We leggen hierna uit welke dit kunnen zijn. 

De voordelen van een kant-en-klare schuur of veranda:

Het is over het algemeen goedkoper
Deze kant-en-klare pakketten zijn meestal sneller beschikbaar
Ze zijn gemakkelijk te monteren met duidelijke instructies

De nadelen van een kant-en-klare schuur:

Er zijn geen persoonlijke ontwerpen mogelijk
Sommige onderdelen zijn mogelijk van lagere kwaliteit
vaste maten
Het kan minder duurzaam zijn

De voordelen van een op maat gemaakte tuinhuis:

alle afmetingen mogelijk
Het is volledig persoonlijk en aangepast aan uw wensen
U heeft de mogelijkheid om materiaal en ontwerp zelf te kiezen
U mag een hogere kwaliteit en duurzaamheid verwachten

De nadelen van een op maat gemaakte oplossing:

Het kan duurder zijn dan een kant-en-klare optie
Het kan meer tijd en overleg vereisen voor constructie

kant-en-klaar schuur
schuur op maat

Wat zijn uw wensen voor een mooi tuinhuisje?

De tweede vraag is vanzelfsprekend wat uw persoonlijke behoeften zijn voor het tuinhuisje. Gaat het puur om opslag voor bijvoorbeeld tuingereedschap, fietsen of zakken aarde of wilt u het tuinhuisje ook gebruiken als een gezellige plek om te ontspannen, te relaxen of bijvoorbeeld te schilderen? Misschien wilt u zelfs alles tegelijk? Uw wensen hebben uiteraard invloed op de vorm, de constructie en de afwerking. Bij een op maat gemaakte oplossing, combineren wij al uw wensen. Stel dat u uw veranda, tuinhuisje of schuur, als

 • sauna?
 • atelier?
 • kantoor?
 • hobbyruimte?
 • gastenverblijf?
 • fitnessruimte?
 • speelruimte voor de kinderen?
 • gereedschapsopslag?
 • fietsenstalling?
 • relaxruimte?
 • of voorraadruimte wilt gaan gebruiken, dan heeft u elektriciteit en misschien zelfs water nodig. Wij houden voor deze specifieke behoeften, rekening met deze elektriciteit, verlichting en water.

Heb ik een architectentekening nodig voor een veranda, schuur of tuinhuis?

U mag natuurlijk een architect inschakelen voor een tekening, maar het is niet strikt noodzakelijk, want wij kunnen ook werken met de maten die u opgeeft. Om tot een mooi resultaat te komen dat uw trots in uw tuin gaat worden, willen we eveneens weten welke materialen u wenst. Wij adviseren u graag over welke materialen, welke voordelen hebben. Twijfelt u over de diverse ontwerpen? Wij sturen u snel foto’s ter inspiratie. Vertel ons uw wensen zodat wij uw droomtuinhuis voor u gaan waarmaken!

De ramen en deuren, kant-en-klaar kopen of op maat gemaakt?

Net als bij een kant-en-klare schuur, zijn er net zo goed standaardramen en -deuren of op maat gemaakte ramen en deuren verkrijgbaar. Bij een schuur zijn schuifdeuren erg handig als u maar een beperkte ruimte heeft, zo hoeft u niets te verzetten als u de deur van uw schuurtje wilt open doen. Twee openslaande deuren, met kleine ruitjes bijvoorbeeld, geven een esthetische en vintage look voor in uw tuin. Voor een overkapping of veranda waar uw hele gezin in kan ontspannen, zijn glazen schuifdeuren en -wanden een fijne oplossing waarbij veel natuurlijk licht gecreëerd wordt.

overkapping met glas schuifdeur
schuifdeur

Het uiterlijk maakt het verschil tussen succes of mislukking

Met onze hulp creëert u hét tuinhuisje van uw dromen, het pareltje voor uw tuin en de eyecatcher bij uw huis. Wist u dat een mooi tuinhuis de waarde van uw huis verhoogt? Wij weten als geen ander hoe belangrijk al deze factoren zijn. Bij ons staat u als klant centraal en wij geven u het advies dat bij u past. Gaat u nadenken over een tuinhuis? Om tot een compleet ontwerp te komen, moet u het volgende bepalen:

Het type dak
Het dakmateriaal
De gevelbekleding en afwerking binnenin
De overige elementen, zoals elektriciteit, verlichting en water

Het uiterlijk, de stijl, functionaliteit en duurzaamheid spelen allemaal een rol bij het ontwerp van uw droomtuinhuis. Logischerwijs kunnen meer wensen invloed hebben op de prijs.

U gaat natuurlijk niet over een nacht ijs bij het beslissen over een tuinhuis. Het is een aanwinst die uw tuin tientallen jaren gaat verrijken. We hopen daarom dat deze tips u helpen bij het nemen van de juiste beslissing over uw droomtuinhuisje. En als u nog steeds niet zeker weet welke optie het beste bij u past, neem dan gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

Tags: , , , , Posted by